Landelijke Schoonmaakdag

Welberg is weer om door een ringetje te halen
WELBERG – Zoals ieder jaar, deed ook de Dorpsraad Welberg op zaterdag 25 maart mee aan de Landelijke Schoonmaakdag. Een harde kern van plaatselijke schoonmakers trok de kern en het buitengebied in om het zwerfafval te lijf te gaan. Hoewel ieder stukje rommel in de buitenruimte er een teveel is, kon aan het eind van de dag wel geconcludeerd worden dat de hoeveelheid afval aanmerkelijk minder is dan de afgelopen jaren. Desalniettemin verzamelden de deelnemers de nodige vuilniszakken vol, die vervolgens door sponsor Heijmans Dienstverlening keurig netjes bijeen werden gebracht voor vervoer naar de milieustraat.

Pauline van Hesteren verzorgde namens de Dorpsraad Welberg de dag tot in de puntjes. Om 9.00 uur verzamelden de opruimers zich in gemeenschapshuis ‘De Vaert’ waar zij onder het genot van een kopje koffie de nodige instructie kregen. Een paar uur later keerden zij ‘moe maar voldaan’ zoals dat heet, terug op het nest, waar Els Boer hen opwachtte met een kommetje warme soep en een broodje. De Gemeente Steenbergen voegde daar voor alle deelnemers nog een aardige attentie in de vorm van een rugzak en een paar handschoenen aan toe. Onderweg werden de harde werkers al getrakteerd op en fruit en drinken van supermarkt Albert Heijn Achterberg uit Steenbergen.
De dag ervoor hadden de leerlingen van de Pius X al Schoonmaakactie gehouden in het dorp. Ook ging een groepje naar het bevrijdingsmonument aan de Canadezenweg. De basisschool heeft met ingang van dit jaar ‘De Klok’ namelijk geadopteerd en daar hoort ook een stukje onderhoud bij.

15 April: Snoei- en opruimdag
Al bij al waren de Schoonmaakdagen weer een geslaagde actie met zichtbaar resultaat, al mag het aantal deelnemers wel iets groter zijn. Per slot van rekening hebben we allemaal profijt van een aantrekkelijke buitenruimte! Op zaterdag 15 april organiseert de stichting Ontspanning Voor Welberg weer een snoei- en opruimdag op het voormalige sportveld achter gemeenschapshuis De Vaert. Zolang er geen woningbouw op plaatsvindt, mogen we het veld gebruiken als speelveld voor de kinderen van het dorp. Een hele mooie voorziening en het zou dan ook mooi zijn wanneer zoveel mogelijk mensen deze dag een handje komen helpen om er de boel aan de kant te krijgen. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van O.V.W.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.